Tarihçesi

Aydın Tenis Spor Kulübü Derneği (AYTEK) 19 Haziran 2000 yılında AYDIN TENİS DERNEĞİ adıyla tenis sporuna gönül vermiş kurucularımız tarafından bu sporun Aydın'da yayılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.
Sonrasında da zamanın T.C.Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü'ne, yapılan başvuru ile kulüpleşme hakkı elde edilmiştir.
Kurucularımız ; Prof.Dr.İlhan Özkan, Prof.Dr.Emre Çullu, Prof.Dr.Faruk Şendur, Prof.Dr.Öner Şavk, Ali Hastürk, Dr.Kürşat Bensoy, Prof.Dr.Sema Başak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13.12.2000 yılında 1. olağan kongre yapılmıştır. Bu kongrede Prof.Dr.İlhan Özkan kulübün ilk yönetim kurulu başkanı olmuştur.
O tarihte kulübün tenis kortları olmadığından eski ismiyle Turtay Otel kortunda bireysel tenis eğitimi, antreman ve turnuvalar yapılmaktaydı.
Kulübün ilk amacı ise faaliyetlerini sürdürebileceği bir tesise kavuşmaktı. Bu konuda girişimlerde bulunulmuş ve o dönem Aydın Belediye Başkanı olan Hüseyin AKSU'nun vizyoner desteği ile Aydın Belediyesi mülkiyetindeki, Kemer Mahallesi AYKO Evleri bölgesi içindeki, üst arkası eski Tralles Kazı Evi olan, ilk kulüp binasında 2002 Haziran ayından itibaren spor faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır.
2006 Ocak ayındaki genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına Ecz.Tayyar Macit UYSAL seçilmiş ve 2006 ilkbaharında ilk defi turnuvası oynanmaya başlamıştır.
2008 Ocak ayındaki genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof.Dr.Sema BAŞAK seçilmiştir.
İlk yıllarda az sayıdaki dernek üyesi ve tenis bilene hizmet veren kulübümüzde tenise ilginin artması sebebiyle üst kısımdaki 4.kort eklenmiş 2008 ve sonrası kulübümüzün özellikle eğitim faaliyetlerini hızlandırması ile tenis öğrenmek isteyen herkesi kucaklamaya başlamıştır.
2009 Mart ayında, defi turnuvası daha da gelişerek web sitemize taşınmıştır. Bu arada özel gün ve haftalarda da yerel turnuvalar ve haftasonu çiftler turnuvaları sürekli hale gelmiştir.
2010 Eylül ayındaki genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşmuş ve Prof.Dr.Osman Nuri AYDIN başkanlığa seçilmiştir.
2010 yılında sporcularımıza ve büyüyen çocuklarımıza profesyonel tenis eğitimi amacı ile akademik temelli eğitime geçilerek, Tenis Akademimizin eğitimli ve profesyonel antrenörleri ile çalışma başlamıştır.
Aynı yıl TTF-Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Ulusal Yaş turnuvaları kulübümüze verilmeye başlanmış ve farklı sporcular şehrimize ve kulübümüze gelmeye başlamıştır.
2011 Şubat ayında ilk il dışı misafir kulüp ağırlanmıştır. Manisa/Salihli Polis Tenis Spor Kulübü.
2011 yılı yazında 5.kort, EA Akademimizin yatırımları ile kazandırılmış ve kötü havalarda da eğitim yapılabilmesi için kapalı hale getirilmiştir.
2011 Eylül ayında TTF 3.Ligine, UTEM tesislerinde mücadele için ilk Kulüp Takımımız oluşturulmuş ve tecrübelerle dönmüşlerdir.
2012 Ocak ayındaki olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşmuş ve Prof.Dr.Osman Nuri AYDIN başkanlığa seçilmiştir.
2013 yılı sonunda tesisimizde üst bölümdeki boş alanlar tekrar düzenlenerek 2 adet kort daha ilave edilmiş ve toplamda 7 kort kapasitesine ulaşılmıştır.
EA Akademimizin kurduğu balon kort yöntemi ile kortlarda kış aylarında da tenis eğitimleri devam etme imkanı bulmuştur.
2013 yılında EA Akademimizin profesyonel çalışmaları, sonuçlarını vermeye başlamış ve özellikle altyapı performans oyuncularımız turnuvalarda koşturmaya ve ulusal başarılar elde etmeye başlamışlardır.
2014 Ocak ayındaki olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşmuş ve Prof.Dr.Osman Nuri AYDIN başkanlığa seçilmiştir.
2015 Haziran ayında ilk TTF Ulusal Senyör Turnuvaları gelmeye başlamış ve TTF Ulusal 8 - 14 yaş arası turnuvalarda gelmeye devam etmektedir.
Aynı yıl Aytek Ligleri (Süper Lig ve 1.Ligler) düzenlenmeye başlamıştır.
2016 Ocak ayındaki olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşmuş ve Prof.Dr.Osman Nuri AYDIN başkanlığa seçilmiştir.
2017 Aralık ayında ilk, il dışı kulüp ziyaretimiz ve turnuva takımımız ile dış ilişkiler gelişmiştir.
Egeli Veteranlar Tenis Kulübü (ETV) Balçova/İzmir'de Tenis Buluşması gerçekleştirilmiş, ortak tenis turnuvası düzenlenmiş ve misafir olunmuştur.
2018 Ocak ayındaki olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşmuş ve Prof.Dr.Osman Nuri AYDIN başkanlığa seçilmiştir.
2018 Mayıs-Haziran aylarında tesisimizde, kulübümüz tarafından fiziki altyapı ve tadilat/bakım çalışmaları dış destek olmadan tamamen kendi kulüp yatırımımızla yapılmıştır.
2018 Haziran ayındaki olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşmuş ve Prof.Dr.Osman Nuri AYDIN başkanlığa seçilmiştir.
2018 Ekim ayında dış ilişkilerimiz daha da öteye taşınmış ve Yunanistan/Kos Adası Tenis Kulübü'ne 20 kişilik bir ekip ile gidilerek "Tenis Buluşması" (Turnuva) gerçekleştirilmiştir.
2019 yılında yerel ve TTF ulusal turnuva organizasyonlarımızın yanında Aytek Liglerimizde çeşitlilik ve sezonlar arttırılarak yerel turnuva organizasyonlarımız sürmüştür.
2020 Ocak ayındaki olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşmuş ve Hasan DİNÇER başkanlığa seçilmiştir.
2020 bahar aylarına ise Covit-19 virüs salgını damga vurmuş ve Bakanlık genelgesi ile tüm yurtta, tüm spor faaliyetlerine bir süreliğine ara verilmiştir. Sonrasında 2020 yazında tedbirli ve kısıtlı açılma ile faaliyetler tekrar devam etmiştir.
2021 yılı Covit sonrası bir yıl olarak Defi, Lig, TTF ve yerel turnuva organizasyonlarımız ile devam etmiştir.
2022 Ocak ayındaki olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşmuş ve Hasan DİNÇER başkanlığa seçilmiştir.
2022 Mayıs ayındaki Efeler İncir Cup'22 (Efeler Belediyesi & Aydın Tenis Kulübü) ile ulusal bir turnuva organizasyonu tarafımızdan gerçekleştirilmiştir. Aynı yıl Defi, Lig,TTF ve yerel turnuva organizasyonlarımız devam etmiştir.
2023 yılı ise Defi, Lig, TTF ve yerel turnuva organizasyonları ile başlamıştır.